שביל ישראל ומסלולים ארוכים בעולם
»
ישראל
»
שבילים ואתרים בישראל
»
שביל המדבר+קידום שביל ישראל+ קצת ירידות+ ואפילו ניאנדרטל עם נבוט ביד
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 24/08/2009(UTC) הודעות: 562  תודות: 47 פעמים קיבל תודה: 76 פעמים ב 66 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יובלש 
נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'ה סער 
אתה צודק וטועה. בשביל לטייל בשבילי הארץ אין צורך בשביל ארוך. יש משמעות לשביל רציף ארוך שאתה פשוט מתעלם ממנה. בני ה4 עד ה84 שהולכים טיולי יום או יומיים וכנל תיירים אינם זקוקים לשביל ישראל. הם יהנו משבילי יום או כמה ימים. שביל ארוך נועד להלכים למרחקים. פה אתה טועה. כמו כן, שביל ישראל הינו שביל בן עשרים שנה. זהו אינו שביל תינוק בן יומו. הוא פשוט אינו מצליח להמריא והסיבות כבר נטחנו גם בפוסט הזה.
בנוגע למטרות אז לא חייבים להסכים מהן מטרות הקמת שביל ארוך.
אתה צודק בכך שלכל אחד יש סיבות משלו ללכת וגם לגבי ייחודיות ההליכה בארץ מבחינה היסטורית. רוב האנשים יבואו בשביל הייחוד הזה ולא בשביל שביל טבע ישראלי. ולכן הייעוד של השיווק כפי שאתה מכנה זאת צריך להיות לסוג אנשים כאלו.
לא נתווכח על המספרים של כמויות ההלכים ברצף כי לא נסכים על זה. מה שאתה מגדיר מטיילי שביל ישראל מחול אני מגדיר בתור תיירים שאין להם קשר לשביל ארוך. כאמור מתקשר ישירות לייעוד שביל הליכה ארוך.
אתה גם צודק בקשר לשערות בכף היד, למרות שיש השתלןת כיום אם אתה ממש מעוניין.
יותר משאני לא מבין אותך
כנראה שאתה לא מבין מה אתה כותב.
"שביל ארוך נועד להולכים למרחקים".............
מקווה שלא יקנסו אותי על זה שהלכתי בשביל ארוך שבכלל לא נועד לי.
אני מבין מצויין מה אני כותב. אתה כנראה צריך פרשנות. אז אחדד. שביל ארוך ברצף נועד להלכים למרחקים. לכן הייעוד של שביל ישראל כשביל הליכה למרחקים ארוכים אינו מסתדר עם הבאת תיירים למקטעים קצרים. צריל לשנות את צורת וייעוד השיווק ולא למחוק את השביל. אני לא יודע בכמה צורות עוד אפשר להסביר לך. גם אני מקווה שלא יקנסו אותך. אתה בחור נחמד. רק רוצה להבין מה שמתחשק לך
שביל ארוך נועד לכולם.
אפשר לחשוב שאת ה-PCT וה-AT הולכים רק את כולו ורק ברצף......
בהנחה שאתה לא רוצה למשוך לכאן רק את אלה שילכו את השביל כולו (שהם בד"כ צעירים תפרנים שכמעט לא ישאירו פה כסף כי הם ישנו באוהלים ויאכלו אורז ופסטה בשני שקל לאורך כל השביל) אפשר ורצוי בהחלט לשווק את השביל גם כ"בוא לחווייה של שבוע/שבועיים על שביל ישראל" זה עדיין נשמע הרבה יותר טוב והרבה יותר מפתה מ"אוהב לטייל? אין לך חודשיים להקדיש בשביל זה? שביל ישראל לא נועד לך! לך תבנה לעצמך מסלולי יום-יומיים במדבר ותעזוב אותנו בשקט". נערך ע"י משתמש יום ראשון 31 ינואר 2016 12:19:00(UTC)
| סיבה: לא צויינה |
while hiking in nature take nothing but pictures and leave nothing but footprints |
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,448   תודות: 38 פעמים קיבל תודה: 114 פעמים ב 72 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: יובלש  נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יובלש  נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'ה סער  אתה צודק וטועה. בשביל לטייל בשבילי הארץ אין צורך בשביל ארוך. יש משמעות לשביל רציף ארוך שאתה פשוט מתעלם ממנה. בני ה4 עד ה84 שהולכים טיולי יום או יומיים וכנל תיירים אינם זקוקים לשביל ישראל. הם יהנו משבילי יום או כמה ימים. שביל ארוך נועד להלכים למרחקים. פה אתה טועה. כמו כן, שביל ישראל הינו שביל בן עשרים שנה. זהו אינו שביל תינוק בן יומו. הוא פשוט אינו מצליח להמריא והסיבות כבר נטחנו גם בפוסט הזה. בנוגע למטרות אז לא חייבים להסכים מהן מטרות הקמת שביל ארוך. אתה צודק בכך שלכל אחד יש סיבות משלו ללכת וגם לגבי ייחודיות ההליכה בארץ מבחינה היסטורית. רוב האנשים יבואו בשביל הייחוד הזה ולא בשביל שביל טבע ישראלי. ולכן הייעוד של השיווק כפי שאתה מכנה זאת צריך להיות לסוג אנשים כאלו. לא נתווכח על המספרים של כמויות ההלכים ברצף כי לא נסכים על זה. מה שאתה מגדיר מטיילי שביל ישראל מחול אני מגדיר בתור תיירים שאין להם קשר לשביל ארוך. כאמור מתקשר ישירות לייעוד שביל הליכה ארוך. אתה גם צודק בקשר לשערות בכף היד, למרות שיש השתלןת כיום אם אתה ממש מעוניין. יותר משאני לא מבין אותך כנראה שאתה לא מבין מה אתה כותב. "שביל ארוך נועד להולכים למרחקים"............. מקווה שלא יקנסו אותי על זה שהלכתי בשביל ארוך שבכלל לא נועד לי. אני מבין מצויין מה אני כותב. אתה כנראה צריך פרשנות. אז אחדד. שביל ארוך ברצף נועד להלכים למרחקים. לכן הייעוד של שביל ישראל כשביל הליכה למרחקים ארוכים אינו מסתדר עם הבאת תיירים למקטעים קצרים. צריל לשנות את צורת וייעוד השיווק ולא למחוק את השביל. אני לא יודע בכמה צורות עוד אפשר להסביר לך. גם אני מקווה שלא יקנסו אותך. אתה בחור נחמד. רק רוצה להבין מה שמתחשק לך שביל ארוך נועד לכולם. אפשר לחשוב שאת ה-PCT וה-AT הולכים רק ברצף...... בהנחה שאתה לא רוצה למשוך לכאן רק את אלה שילכו את השביל כולו (שהם בד"כ צעירים תפרנים שכמעט לא ישאירו פה כסף כי הם ישנו באוהלים ויאכלו אורז ופסטה בשני שקל לאורך כל השביל) אפשר ורצוי בהחלט לשווק את השביל גם כ"בוא לחווייה של שבוע/שבועיים על שביל ישראל" נהדר חזרנו לדיון. לא כמובן שלא בקשר לאייטי ולפיסיטי אבל שים לב כיצד השבילים הללו נתפסים ובמה מדובר. זו בדיוק כוונתי. יש להשתמש בשבילים ארוכים להליכה במקטעים לאורכם ויש ללכת אותם ברצף. שתי חוויות שונות ולא בתחרות. אל תיצור אחת כי זה טיפשי קלעת בול בהצעה שלך. אבל אתה לא חושב שהיה מושך יותר אנשים כאלו הכותרת בואו ללכת שבוע שבועיים בממלכת דוד המלך? כך אנשים ירגישו שייכות גדולה מאשר לעשות מקטע על שביל ארוך. אל תשכח שההליכה שלך במקטעים היתה שונה כי אתה יליד הארץ ומחובר ברמה אחרת אליה. ואם לא היה שביל ישראל אז לא היית יוצא להליכות מקטעים לאורך הארץ? יש הליכה ארוכה ברצף של שביל ארוך ויש הליכה במקטעים לפי עונות ושאר דברים. שני דברים נפרדים ומקבילים. לא מתנגשים.
לא צריך לומר להם תבנו טיול של יומיים ועזבו אותנו בשקט. אלא למכור להם מסע אטרקטיבי לפי יכולות ורצונות רוב האנשים. בפעם המיליון. ייעוד כתבתי בפרטי ואפרסם זאת גם בפומבי. קח זאת איך שתרצה כמובן. היי יובל. חבל שתשייך לי דברים שלא קיימים. לא רציתי לרגע לפגוע בך ולקחת זאת למקומות בכלל לא רלוונטיים. אין לי דבר וחצי דבר נגד השביל או נגדך כמובן. אם אתה מעוניין להמשיל להתנגח אז זו זכותך אבל תדע שאתה יורה סתם. אני אוהב סיפורי טיולים בין אם זה של שעה ובין אם זה שנתיים. מעולם לא התיימרתי ולא אתיימר. אני לא אדם כזה. בכל מקרה אם נפגעת שבכלל לא במתכוון אז אני מצטער שגרמתי לך להיפגע. רק טוב נערך ע"י משתמש יום שני 01 פברואר 2016 00:37:44(UTC)
| סיבה: לא צויינה |
|
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 5,450   תודות: 101 פעמים קיבל תודה: 280 פעמים ב 189 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'ה סער 
אייל,
במקום להתווכח אולי תעזור לקדם בניו זילנד את שביל ישראל? מה דעתך?
תסביר לי למה. ברצינות
את האתר הזה, הקים גרמני מלידה (כבן 50) והוא עוזר לקדם את שביל ישראל בגרמניה.
את האתר הזה הקים אמריקאי, היום הוא בן 76. הוא עוזר לקדם את שביל ישראל בקרב
דוברי האנגלית.
אם אתה לא רוצה לעזור אתה לא זקוק ממני לשום הסבר. רצונך כבודך! |
If you want to go fast go alone If you want to go far go together |
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,448   תודות: 38 פעמים קיבל תודה: 114 פעמים ב 72 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: יענקל'  <p> נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'  </p> <p>אייל,</p> <p>במקום להתווכח אולי תעזור לקדם בניו זילנד את שביל ישראל? מה דעתך?<img src="http://www.hike.co.il/scripts/tinymce/plugins/emoticons/img/smiley-think.gif" alt="" /></p> <p> <br /><br />תסביר לי למה. ברצינות </p> <p> </p> <p><a rel="nofollow" href="http://www.israel-trail.com/">את האתר הזה</a>, הקים גרמני מלידה (כבן 50) והוא עוזר לקדם את שביל ישראל בגרמניה.</p> <p><a rel="nofollow" href="http://israeltrail.net/">את האתר הזה</a> הקים אמריקאי, היום הוא בן 76. הוא עוזר לקדם את שביל ישראל בקרב</p> <p>דוברי האנגלית.</p> <p> </p> <p>אם אתה לא רוצה לעזור אתה לא זקוק ממני לשום הסבר. רצונך כבודך! </p> יענקלה, הכל טוב ויפה אבל אתה לא עונה לי לשאלה. אם תייר ישאל אותי פה למה לבוא לשביל ישראל אתה מצפה שאענה לו ב"ככה"? או שאשלח אותו לאתר גרמני? אני מנסה לעזור.אתה צריך לשתף פעולה |
|
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 5,450   תודות: 101 פעמים קיבל תודה: 280 פעמים ב 189 הודעות
|
אתה היחידי עד היום שמבקש הסבר וסיבות מדוע לקדם בחו"ל את שביל ישראל .
אם זה לא ברור לך, תפתח שרשור נפרד ותקבל הסברים ממי שירצה להשתתף.
ליל מנוחה. |
If you want to go fast go alone If you want to go far go together |
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,448   תודות: 38 פעמים קיבל תודה: 114 פעמים ב 72 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: יענקל'  <p>אתה היחידי עד היום שמבקש הסבר וסיבות מדוע לקדם בחו"ל את שביל ישראל .</p> <p>אם זה לא ברור לך, תפתח שרשור נפרד ותקבל הסברים ממי שירצה להשתתף.</p> <p>ליל מנוחה. </p> אני היחידי שמבקש בפומבי ממך התכוונת? אז אני מבין ממך שאתה לא רוצה. חבל. אני משאיר את הדלת פתוחה בכל מקרה. חבל לפתוח שרשור נפרד. זה חלק מהדיון פה |
|
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 24/08/2009(UTC) הודעות: 562  תודות: 47 פעמים קיבל תודה: 76 פעמים ב 66 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'ה סער 
נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'ה סער 
אייל,
במקום להתווכח אולי תעזור לקדם בניו זילנד את שביל ישראל? מה דעתך?
תסביר לי למה. ברצינות
את האתר הזה, הקים גרמני מלידה (כבן 50) והוא עוזר לקדם את שביל ישראל בגרמניה.
את האתר הזה הקים אמריקאי, היום הוא בן 76. הוא עוזר לקדם את שביל ישראל בקרב
דוברי האנגלית.
אם אתה לא רוצה לעזור אתה לא זקוק ממני לשום הסבר. רצונך כבודך!
יענקלה, הכל טוב ויפה אבל אתה לא עונה לי לשאלה. אם תייר ישאל אותי פה למה לבוא לשביל ישראל אתה מצפה שאענה לו ב"ככה"? או שאשלח אותו לאתר גרמני? אני מנסה לעזור.אתה צריך לשתף פעולה
1. כי זה נבחר ע"י נשיונאל ג'יאוגרפיק כאחד מ-20 השבילים הארוכים הטובים בעולם והם בטח יודעים "קצת" על הנושא.
2. כי זה שביל מגוון הרבה יותר משבילים ארוכים אחרים מבחינת אזורי האקלים, הצמחיה, הטופוגרפיה והגיאולוגיה שרואים לאורכו. (תחשוב על מישהו שהולך חודשיים על אחת מהויה אלפינות. נוף נהדר. מהטובים שיש לכדור שלנו להציע. אבל איך אומרים? more of the same)
3. כי בניגוד להרבה שבילים אחרים שהם טבע "נטו" זה שביל שכולל המון אתרי היסטוריה והמון אתרים עם זיקה לדת היהודית והנוצרית.
4. כי זה אחד השבילים הארוכים היחידים בעולם שניתן לעשות בנובמבר-אפריל כשכל השאר חסומים ומושלגים. (לפחות אלה שבאירופה/צפון אמריקה) |
while hiking in nature take nothing but pictures and leave nothing but footprints |
 2 תודות למשתמש יובלש על הודעה מועילה זו.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 5,450   תודות: 101 פעמים קיבל תודה: 280 פעמים ב 189 הודעות
|
ליובל יש יותר סבלנות ממני. תודה. |
If you want to go fast go alone If you want to go far go together |
 1 משתמש הודה ל יענקל'ה סער עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 18/06/2013(UTC) הודעות: 142
קיבל תודה: 30 פעמים ב 21 הודעות
|
נראה לי שהדיון כאן כבר הלך לאיבוד ממזמן ועבר לשלב הניגוח של חברי הפורום אחד בשני,זה כמובן לא נותן כלום אלא אם מישהו מתכנן לרוץ לפוליטיקה ורוצה לצבור ניסיון.
לדעתי החשיבה לא צריכה להיות איך למשוך תיירים מחול להגיע למסלול - בן אם ליום,שבוע או כולו ברצף. המספרים של אותם אנשים זניחים ביחס למספרים של ההולכים הישראלים,ולעולם יהיו כאלו בהשוואה לישראלים.
המחשבה צריכה להיות איך לשפר את התנאים למענן ההולכים בישראל- גם אלו שהולכים ברצף וגם לאלו שהולכים במקטעים לאורך שנים. המצב הנוכחי שבו דרושים בדרום הטמנות או סחיבה משקל מרובה זה מה שמקשה על המסלול להתפתח ולגדול למימדים של המסלולים המקבילים לו באירופה או באמריקה. לכשזה יקרה אני בטוח שגם מספר המטיילים מחול שיבוא לעשות את כולו יגדל לגם כן אם כי מספרם לעולם יהיה זניח למספרים של הישראלים.
בקשר לסימון וארינט של השביל בדרום עד ים המלח - יוזמה מבורכת ומעולה אם כי שוב קהל היעד חייב בראש ובראשונה להיות ישראלי! צעירים או מבוגרים שאין להם כרגע זמן ללכת חודש וחצי בש"י - וארינט דרומי קצר יותר בהחלט יכול להביא אותם לצאת.אין ספק שהליכה של מסלול בשלמותו הרבה יותר אטריקטיבית מאשר השלמה של רק חלק ממסלול שלם - מטייל שיש לו שבועיים בלבד יעדיף ללכת את כול הורינט הדרומי לדוגמא מאשר שליש מכול השביל בקטעים המרכזיים לדוגמא
אפשר לקחת דוגמא נגיד מהGR5 שהרבה יותר אנשים הולכים את הוארינט האלפיני שלו מאגם ז'נבה והרבה פחות הולכים את כולו מההתחלה. אגב הרבה גם הולכים את הוארינט של הוארינט שזה רק מז'נבה עד שאמוני במשך שבוע בערך.
|
 3 תודות למשתמש gaggag על הודעה מועילה זו.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,448   תודות: 38 פעמים קיבל תודה: 114 פעמים ב 72 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: יובלש  נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'  נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'  אייל, במקום להתווכח אולי תעזור לקדם בניו זילנד את שביל ישראל? מה דעתך?  תסביר לי למה. ברצינות את האתר הזה, הקים גרמני מלידה (כבן 50) והוא עוזר לקדם את שביל ישראל בגרמניה. את האתר הזה הקים אמריקאי, היום הוא בן 76. הוא עוזר לקדם את שביל ישראל בקרב דוברי האנגלית. אם אתה לא רוצה לעזור אתה לא זקוק ממני לשום הסבר. רצונך כבודך! יענקלה, הכל טוב ויפה אבל אתה לא עונה לי לשאלה. אם תייר ישאל אותי פה למה לבוא לשביל ישראל אתה מצפה שאענה לו ב"ככה"? או שאשלח אותו לאתר גרמני? אני מנסה לעזור.אתה צריך לשתף פעולה 1. כי זה נבחר ע"י נשיונאל ג'יאוגרפיק כאחד מ-20 השבילים הארוכים הטובים בעולם והם בטח יודעים "קצת" על הנושא. 2. כי זה שביל מגוון הרבה יותר משבילים ארוכים אחרים מבחינת אזורי האקלים, הצמחיה, הטופוגרפיה והגיאולוגיה שרואים לאורכו. (תחשוב על מישהו שהולך חודשיים על אחת מהויה אלפינות. נוף נהדר. מהטובים שיש לכדור שלנו להציע. אבל איך אומרים? more of the same) 3. כי בניגוד להרבה שבילים אחרים שהם טבע "נטו" זה שביל שכולל המון אתרי היסטוריה והמון אתרים עם זיקה לדת היהודית והנוצרית. 4. כי זה אחד השבילים הארוכים היחידים בעולם שניתן לעשות בנובמבר-אפריל כשכל השאר חסומים ומושלגים. (לפחות אלה שבאירופה/צפון אמריקה) תודה יובל. דיעותינו חלוקות גם לגבי מה שכתבת בנקודות הללו אבל לפחות אני מעריך את התגובה. חבל ששביל ישראל לא מממש את מה שכתבת פה ומהווה פספוס לדעתי. ובקשר לנקודה מספר אחת אז אני מניח את המזוודה שלי.. נערך ע"י משתמש יום ראשון 31 ינואר 2016 21:37:49(UTC)
| סיבה: לא צויינה |
|
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 24/08/2009(UTC) הודעות: 562  תודות: 47 פעמים קיבל תודה: 76 פעמים ב 66 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יובלש  נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'ה סער  נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'ה סער  אייל, במקום להתווכח אולי תעזור לקדם בניו זילנד את שביל ישראל? מה דעתך?  תסביר לי למה. ברצינות את האתר הזה, הקים גרמני מלידה (כבן 50) והוא עוזר לקדם את שביל ישראל בגרמניה. את האתר הזה הקים אמריקאי, היום הוא בן 76. הוא עוזר לקדם את שביל ישראל בקרב דוברי האנגלית. אם אתה לא רוצה לעזור אתה לא זקוק ממני לשום הסבר. רצונך כבודך! יענקלה, הכל טוב ויפה אבל אתה לא עונה לי לשאלה. אם תייר ישאל אותי פה למה לבוא לשביל ישראל אתה מצפה שאענה לו ב"ככה"? או שאשלח אותו לאתר גרמני? אני מנסה לעזור.אתה צריך לשתף פעולה 1. כי זה נבחר ע"י נשיונאל ג'יאוגרפיק כאחד מ-20 השבילים הארוכים הטובים בעולם והם בטח יודעים "קצת" על הנושא. 2. כי זה שביל מגוון הרבה יותר משבילים ארוכים אחרים מבחינת אזורי האקלים, הצמחיה, הטופוגרפיה והגיאולוגיה שרואים לאורכו. (תחשוב על מישהו שהולך חודשיים על אחת מהויה אלפינות. נוף נהדר. מהטובים שיש לכדור שלנו להציע. אבל איך אומרים? more of the same) 3. כי בניגוד להרבה שבילים אחרים שהם טבע "נטו" זה שביל שכולל המון אתרי היסטוריה והמון אתרים עם זיקה לדת היהודית והנוצרית. 4. כי זה אחד השבילים הארוכים היחידים בעולם שניתן לעשות בנובמבר-אפריל כשכל השאר חסומים ומושלגים. (לפחות אלה שבאירופה/צפון אמריקה) תודה יובל. דיעותינו חלוקות גם לגבי מה שכתבת בנקודות הללו אבל לפחות אני מעריך את התגובה. חבל ששביל ישראל לא מממש את מה שכתבת פה ומהווה פספוס לדעתי. ובקשר לנקודה מספר אחת אז אני מניח את המזוודה שלי..
אין אפשרות לחלוק כי כל מה שכתבתי אלו עובדות.
המגוון, הייחוד ההיסטורי ותקופת ההליכה הייחודית כמו גם הבחירה בו ע"י נשיונאל ג'יאוגרפיק.
אני מבין שלדעתך יכלו לבחור תוואי יותר מוצלח ומרתק. אז מה? זו סיבה לא להמליץ?
אם תדבר עם הייקרים צרפתיים מנוסים הם בטח יאמרו לך שיכלו לבחור תוואי יותר מוצלח לטיאמבי, להייקרים איטלקיים יהיו השגות על תוואי האלטה ויה ולאמריקאים על תוואי הפיסיטי. ועדיין אלו שבילים נהדרים. |
while hiking in nature take nothing but pictures and leave nothing but footprints |
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/05/2010(UTC) הודעות: 463
תודות: 44 פעמים קיבל תודה: 124 פעמים ב 67 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: gaggag 
המחשבה צריכה להיות איך לשפר את התנאים למענן ההולכים בישראל- גם אלו שהולכים ברצף וגם לאלו שהולכים במקטעים לאורך שנים. המצב הנוכחי שבו דרושים בדרום הטמנות או סחיבה משקל מרובה זה מה שמקשה על המסלול להתפתח ולגדול למימדים של המסלולים המקבילים לו באירופה או באמריקה.
לכשזה יקרה אני בטוח שגם מספר המטיילים מחול שיבוא לעשות את כולו יגדל לגם כן אם כי מספרם לעולם יהיה זניח למספרים של הישראלים.
מסכים מאוד וזו גם הסיבה שלצערי איני לוקח עדיין את האלונים של יענקלה לחלוקה בחו"ל כי למרות הפרסום בנשיונל גיאוגרפיק, השביל במקומות רבים פשוט חסר אמצעים מתאימים לתיירים (אירופאיים במיוחד) שרגילים ללכת מבקתה לבקתה וכמות הלכלוך והמגבונים על השביל פשוט מביישת אותו. עד שהמצב לא ישתפר משמעותית (חינוך בראש וענישה מרתיעה) לטעמי שום תקציב פרסום לא יעזור כי כמו שכבר נאמר פה, המטיילים הרציניים שאליהם הייתי יכול לפנות, לא טפשים וימצאו את המידע האמיתי (ולא מלוטש והנוצץ של הפרסום) ברשת בקלות.
המסקנה - צריך בשלב הזה לפחות לפנות לתיירות פנים ולפתח את רשת השבילים בעיקר בשבילם ובמקביל להשקיע בנושא החינוך כי כאשר רוצים, זה בהחלט אפשרי והדוגמא הכי טובה הייתה בנושא פרסום החיסכון במים שתפס מאוד לדעתי.
|
Hikers must anticipate the worst to enjoy the best - Eli TheHiker |
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,448   תודות: 38 פעמים קיבל תודה: 114 פעמים ב 72 הודעות
|
<p> נשלח במקור על ידי: יובלש  </p> <p> נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יובלש  <br /> נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'  <br /> נשלח במקור על ידי: imtl  נשלח במקור על ידי: יענקל'  <br />אייל,<br />במקום להתווכח אולי תעזור לקדם בניו זילנד את שביל ישראל? מה דעתך?<img class="UserPostedImage" style="max-width: 500px; max-height: 500px;" src="//www.hike.co.il/scripts/tinymce/plugins/emoticons/img/smiley-think.gif" alt="UserPostedImage" /><br /> <br /><br />תסביר לי למה. ברצינות <br /><br /><a title="http://www.israel-trail.com/" href="http://www.israel-trail.com/" target="_blank" rel="nofollow">את האתר הזה</a>, הקים גרמני מלידה (כבן 50) והוא עוזר לקדם את שביל ישראל בגרמניה.<br /><a title="http://israeltrail.net/" href="http://israeltrail.net/" target="_blank" rel="nofollow">את האתר הזה</a> הקים אמריקאי, היום הוא בן 76. הוא עוזר לקדם את שביל ישראל בקרב<br />דוברי האנגלית.<br /><br />אם אתה לא רוצה לעזור אתה לא זקוק ממני לשום הסבר. רצונך כבודך!<br /> <br /><br />יענקלה, הכל טוב ויפה אבל אתה לא עונה לי לשאלה.<br />אם תייר ישאל אותי פה למה לבוא לשביל ישראל אתה מצפה שאענה לו ב"ככה"?<br />או שאשלח אותו לאתר גרמני?<br />אני מנסה לעזור.אתה צריך לשתף פעולה <br />1. כי זה נבחר ע"י נשיונאל ג'יאוגרפיק כאחד מ-20 השבילים הארוכים הטובים בעולם והם בטח יודעים "קצת" על הנושא.<br />2. כי זה שביל מגוון הרבה יותר משבילים ארוכים אחרים מבחינת אזורי האקלים, הצמחיה, הטופוגרפיה והגיאולוגיה שרואים לאורכו. (תחשוב על מישהו שהולך חודשיים על אחת מהויה אלפינות. נוף נהדר. מהטובים שיש לכדור שלנו להציע. אבל איך אומרים? more of the same)<br />3. כי בניגוד להרבה שבילים אחרים שהם טבע "נטו" זה שביל שכולל המון אתרי היסטוריה והמון אתרים עם זיקה לדת היהודית והנוצרית.<br />4. כי זה אחד השבילים הארוכים היחידים בעולם שניתן לעשות בנובמבר-אפריל כשכל השאר חסומים ומושלגים. (לפחות אלה שבאירופה/צפון אמריקה)<br /> <br /><br />תודה יובל. דיעותינו חלוקות גם לגבי מה שכתבת בנקודות הללו אבל לפחות אני מעריך את התגובה. חבל ששביל ישראל לא מממש את מה שכתבת פה ומהווה פספוס לדעתי. ובקשר לנקודה מספר אחת אז אני מניח את המזוודה שלי.. </p> <p>אין אפשרות לחלוק כי כל מה שכתבתי אלו עובדות.</p> <p>המגוון, הייחוד ההיסטורי ותקופת ההליכה הייחודית כמו גם הבחירה בו ע"י נשיונאל ג'יאוגרפיק.</p> <p>אני מבין שלדעתך יכלו לבחור תוואי יותר מוצלח ומרתק. אז מה? זו סיבה לא להמליץ?</p> <p>אם תדבר עם הייקרים צרפתיים מנוסים הם בטח יאמרו לך שיכלו לבחור תוואי יותר מוצלח לטיאמבי, להייקרים איטלקיים יהיו השגות על תוואי האלטה ויה ולאמריקאים על תוואי הפיסיטי. ועדיין אלו שבילים נהדרים.</p> <p> </p> עובדות...... 1. הוא לא "נבחר" על ידי נאשיונל גיאוגרפיק אלא זה כתב אחד שהכין רשימה שנראית כמו משהו שלקוח מסרטוני יוטיוב או מוויקיפדיה. ניסה לבנות רשימה ככתבת צבע. אז "נבחר".... בשנה אחרי זה 20 שבילים אחרים "נבחרו".... מה קרה? שביל ישראל יצא מהדירוג של 20 הראשונים? זה כמו דירוג אוניברסיטאות? <p>אם תסתכל על הרשימה תבין שאין קשר בינה לכלום שקשור למסלולים ארוכים ואיכותם או למהותם. ואין שום הגיון בבחירה בין המסלולים. אתה שם את הסידיטי וההיידוק ביחד עם שביל צליינים??? ועוד הכתב מוסיף המסע של שקלטון באנטרקטיקה??? חבל שלא ציין גם את חציית ים השלווה על הירח ומכתש הלאס במאדים. רק חשוב לציין שצריך לעשות שם הטמנות.... 2. אין לי מושג מה הלכת עד היום אבל זה פשוט לא נכון מה שכתבת. זה לא מוריד מערך הגיוון של ישראל אבל יצאת בהצהרה לא נכונה לחלוטין. 3. מסכים איתך ולכן הצעתי לייעד ולשווק אותו אחרת משביל הליכה ארוך. אז על מה בדיוק אתה ממשיך להתווכח? לשם הויכוח? 4. קודם כל יש בודדים שהולכים בין דצמבר למרץ ואפילו מסוף נובמבר למרץ. אז גם מה שכתבת לגבי שביל ישראל לא נכון. דבר שני אתה מוחק פה חצי כדור שלם אטרקטיבי "לא פחות". ובנוסף עוד כמה מקומות בחצי כדור הצפוני. לא ארחיב גם על כך שבמשפט אחד מתנשא וגרוע מחקת שלל תרבויות עתיקות לא פחות ואף יותר רק בעלות חשיבות עצמית פחותה בהרבה מהדתות המונוטאיסטיות שכאמור הביאו רק אור ושלווה לשאר עמי העולם שצריכים למהר וללכת בדרכם על שבילים. אז..... להמליץ על מה? על ללכת את שביל ישראל? בהחלט. בצורה שאתה ואחרים מכוונים אליה? ממש לא. המטרה בעיני זה לא להביא כמה שיותר תיירים שישפכו כסף בישראל. מטרת הליכה בשביל ישראל או בכל שביל ארוך שהוא ברצף היא שונה לחלוטין בעיני. אבל אני מבין ממך שמה שחשוב לך זה שיגיעו כמה שיותר וישפכו כמה שיותר ובכלל לא מעניינת המהות. העיקר המסחרה? אשמח להסבר ולתיקון. לפי ההגיון שלך מותר לצרפתים להיות עם השגות וכנל גם לאיטלקים ואפילו לאמריקאים שומו שמיים. אבל לי אסור. חוקים מעניינים. נערך ע"י משתמש יום שני 01 פברואר 2016 13:10:37(UTC)
| סיבה: לא צויינה |
|
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 18/06/2013(UTC) הודעות: 142
קיבל תודה: 30 פעמים ב 21 הודעות
|
נסיון נוסף להסיט את הדיון למקום חיובי - בהמשך למה שכתבתי אזרוק רעיון לאוויר בקשר לאיך לשפר את התנאים על השביל: לדעתי יש מספיק אנשים שהשביל חשוב להם, יקר לליבם, והם מוכנים לטרום מזמנם . היות והגופים המוסדיים בישראל סובלים מסחבת ולא נראה שהם אלו שיקדמו את השביל לדעתי צריך להקים גוף התנדבותי בסגנון הPCTA קישור . הארגון יהיה ללא מטרות רווח ויהיה התנדבותי בשלב הראשון (יכול להתבסס בשלב זה אפילו על חברי הפורום). אני בטוח שכל מי שילך את השביל שמח לתת סכום סמלי לצורך פעילות השותפת של הארגון,בשלב מתקדם יותר כדאי להפיק מוצרי מרצ'נדייז בסגנון - עשיתי את שביל ישראל וכול מה שקיבלתי הוא לוויזי טישרט . הארגון הוא זה שיהיה אמון על שיפור נגישות מים, נקיון וכו ולנהל את הממשק מול הרשויות להשגת המטרות שלו.
רוצים להצעיד את השביל קדימה? זו הדרך - ללמוד ממקומות שכבר הצליחו בזה....
|
 1 משתמש הודה ל gaggag עבור הודעה מועילה זו.
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,448   תודות: 38 פעמים קיבל תודה: 114 פעמים ב 72 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: gaggag 
נסיון נוסף להסיט את הדיון למקום חיובי - בהמשך למה שכתבתי אזרוק רעיון לאוויר בקשר לאיך לשפר את התנאים על השביל: לדעתי יש מספיק אנשים שהשביל חשוב להם, יקר לליבם, והם מוכנים לטרום מזמנם . היות והגופים המוסדיים בישראל סובלים מסחבת ולא נראה שהם אלו שיקדמו את השביל לדעתי צריך להקים גוף התנדבותי בסגנון הPCTA קישור . הארגון יהיה ללא מטרות רווח ויהיה התנדבותי בשלב הראשון (יכול להתבסס בשלב זה אפילו על חברי הפורום). אני בטוח שכל מי שילך את השביל שמח לתת סכום סמלי לצורך פעילות השותפת של הארגון,בשלב מתקדם יותר כדאי להפיק מוצרי מרצ'נדייז בסגנון - עשיתי את שביל ישראל וכול מה שקיבלתי הוא לוויזי טישרט . הארגון הוא זה שיהיה אמון על שיפור נגישות מים, נקיון וכו ולנהל את הממשק מול הרשויות להשגת המטרות שלו.
רוצים להצעיד את השביל קדימה? זו הדרך - ללמוד ממקומות שכבר הצליחו בזה....
ארגון נאמני שביל ישראל. INTA. אהבתי מאוד ואני תומך. גם לארגון כזה יהיה יותר משקל מול רשויות מאשר ליחידים. כל הכבוד על הרעיון. כשזה יקום אשמח לתרום את הסכום גם כן. |
|
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 27/02/2003(UTC) הודעות: 1,848   מיקום: ירקונה תודות: 235 פעמים קיבל תודה: 239 פעמים ב 171 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: gaggag 
לדעתי צריך להקים גוף התנדבותי בסגנון הPCTA קישור . הארגון יהיה ללא מטרות רווח ויהיה התנדבותי....
רוצים להצעיד את השביל קדימה? זו הדרך - ללמוד ממקומות שכבר הצליחו בזה....
אם אתה כמתנדב יורד מחר לשטח ומחדש סימונים בשביל ישראל מיוזמתך - אתה צפוי לשבת בכלא. עושה רושם שאתה לא ממש נותן משקל לסבך הביורוקרטי בארץ שמסנדל כל שביב של יוזמה חופשית.
בארה"ב המערך ההתנדבותי מקיף גוף שממומן בתקציב פדרלי. הדברים שם מסודרים. מתנדב מקבל שם סמכות ביצוע מטעם.
רוצה לדעת עד כמה המצב מייאש כאן? אתן לך דוגמה. נניח ואתה כיזם אמביציוזי במיוחד ניגש לרט"ג ומציג להם תוכנית חפירה של בארות מים בכל נקודות התורפה של שביל ישראל דרום. את המימון המלא לחפירת הבארות השגת מנדבן ציוני בחו"ל וכל מה שאתה מבקש זה רק לקבל אישורים לתוכנית.
כעת אחסוך ממך את תגובת הרט"ג המלאה אבל אפשר יהיה לסכם אותה באופן הזה: חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחhe
מדוע? כי צריך להשיג אישורים של מנהל מקרקעי ישראל. צריך לקבל הסכמה מחמולות בדואיות. צריך לקבל הסכמה ממשרד הבריאות ורשות המים.
צריך לקבל הסכמה מהמשרד להגנת הטבע והסביבה. צריך לקבל הסכמה ממשרד התקנים. צריך לקבל הסכמה ממשרד הביטחון. צריך לקבל הסכמה ממשרד המשפטים לייצוג כנגד בג"צים שיגישו ארגונים ירוקים. צריך להקים גוף מתחזק ומפקח לאורך זמן ולתקצב אותו.
צריך להשיג הסכמה של הוועדה הארצית לתכנון ובניה, הוועדה המחוזית לתכנון ובניה והוועדה המקומית לתכנון ובנ��ה בנגב ולקוות שלא יהיו התנגדויות לאישורים. ואחרי כל זה, יהיה מי שימצא קשר בין הנדבן שלך לבין פונקציה פוליטית בכירה כלשהי ויטיל ספק בכוונה הטהורה שעומדת מאחורי היוזמה.
זה רק על קצה המזלג. נערך ע"י משתמש יום שני 01 פברואר 2016 15:08:14(UTC)
| סיבה: לכותב ניסיון רב בביורוקרטיה הכרוכה בקבלת היתר לשימור מבנים בישראל.
|
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 16/03/2006(UTC) הודעות: 5,450   תודות: 101 פעמים קיבל תודה: 280 פעמים ב 189 הודעות
|
אלי, קח עלונים. אם תמתין עד אשר כל התנאים יהיו בשלים לא תיקח אף פעם.
אמנון תאר את המצב בארץ בצורה מדוייקת. בשנים האחרונות היו שלוש יוזמות (שאני מכיר) להקים
עמותה לשביל. כל מי שרצה להתחיל בדרך (כולל עבדכם לפני כחמש שנים) הבין שהסיכוי
שדברים יזוזו בעזרת עמותה, נמוך מים המלח. |
If you want to go fast go alone If you want to go far go together |
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט מנוסה קבוצות: חבר
הצטרף: 18/06/2013(UTC) הודעות: 142
קיבל תודה: 30 פעמים ב 21 הודעות
|
הבנתי ואני מקבל את הנסיון שלכם ואת המאמצים שכבר עשיתם.... בכול זאת אני חושב שראוי שיוקם גוף כזה ואין לי ספק שימצאו מספיק אנשים/תרומות לפעילות שלו, גם אם היא תכלול רק ימי נקיון של השביל בנקודות שזה בתי נסבל לדוגמא. רוצה לומר יש מספיק אנשים עם זמן פניו בשפע ורצון פנוי בשפע שרוצים ויכולים לתרום, גם אז לא מדובר על הטמנות של מים או משהו כזה שיקדם מאוד את השביל.
כנראה ששכחתי באיזה מדינה (מבחינה בירוקרטית ) אני חי...
|
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 05/08/2007(UTC) הודעות: 1,448   תודות: 38 פעמים קיבל תודה: 114 פעמים ב 72 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: אמנון לנגי  <p> נשלח במקור על ידי: gaggag  </p> <p>לדעתי צריך להקים גוף התנדבותי בסגנון הPCTA <a rel="nofollow" href="http://www.pcta.org/">קישור </a> . הארגון יהיה ללא מטרות רווח ויהיה התנדבותי.... </p> <p>רוצים להצעיד את השביל קדימה? זו הדרך - ללמוד ממקומות שכבר הצליחו בזה....</p> <p> </p> <p>אם אתה כמתנדב יורד מחר לשטח ומחדש סימונים בשביל ישראל מיוזמתך - אתה צפוי לשבת בכלא. <br />עושה רושם שאתה לא ממש נותן משקל לסבך הביורוקרטי בארץ שמסנדל כל שביב של יוזמה חופשית.</p> <p>בארה"ב המערך ההתנדבותי מקיף גוף שממומן בתקציב פדרלי. הדברים שם מסודרים. מתנדב מקבל שם סמכות ביצוע מטעם. </p> <p>רוצה לדעת עד כמה המצב מייאש כאן? אתן לך דוגמה. <br />נניח ואתה כיזם אמביציוזי במיוחד ניגש לרט"ג ומציג להם תוכנית חפירה של בארות מים בכל נקודות התורפה של שביל ישראל דרום.<br />את המימון המלא לחפירת הבארות השגת מנדבן ציוני בחו"ל וכל מה שאתה מבקש זה רק לקבל אישורים לתוכנית. </p> <p>כעת אחסוך ממך את תגובת הרט"ג המלאה אבל אפשר יהיה לסכם אותה באופן הזה: חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחhe</p> <p>מדוע? כי צריך להשיג אישורים של מנהל מקרקעי ישראל. צריך לקבל הסכמה מחמולות בדואיות. כי צריך לקבל הסכמה ממשרד הבריאות ורשות המים.</p> <p>כי צריך לקבל הסכמה מהמשרד להגנת הטבע והסביבה. כי צריך לקבל הסכמה ממשרד התקנים. כי צריך לקבל הסכמה ממשרד הביטחון. <br />כי משרד המשפטים צריך לתת כיסוי משפטי נגד בג"צים שיגישו ארגונים ירוקים. כי צריך להקים גוף מתחזק ומפקח לאורך זמן ולתקצב אותו. <br />כי יהיה מי שימצא קשר בין הנדבן שלך לבין פונקציה פוליטית בכירה כלשהי ויטיל ספק בכוונה הטהורה שעומדת מאחורי היוזמה. </p> <p>זה רק על קצה המזלג. </p> האם בארץ זה המקום היחיד עם סבך כזה? האם נחישות והתמדה לא תוכל לשנות ולשפר לפחות במקרה הזה? |
|
|
|
|
|
|
 דירוג: שביליסט בכיר Medals:  קבוצות: חבר
הצטרף: 27/02/2003(UTC) הודעות: 1,848   מיקום: ירקונה תודות: 235 פעמים קיבל תודה: 239 פעמים ב 171 הודעות
|
נשלח במקור על ידי: gaggag 
כנראה ששכחתי באיזה מדינה (מבחינה בירוקרטית ) אני חי...
אני לא חושב ששכחת. אני חושב שפשוט לא נתקלת בזה באופן אישי. בין שנה לשנתיים זמן המתנה ממוצע לקבלת אישור להזיז עץ בשדרות רוטשילד. עץ כן? לא חס וחלילה אישורי בניה של חניון תת קרקעי או משהו הנדסי מורכב. עץ מזורגג, שעשרות כמוהו נשברים בכל סופה חורפית. ואני מדבר על הזזה משום שכריתה כרוכה בצדק באישום פלילי על פי חוק הגנת העצים.
אתה רוצה לקצר את ההליכים? אין בעיה. יש מה שנקרא "מאכר" שמתרוצץ עבורך (תמורת תשלום שמן) בין המשרדים השונים ומחתים את מי שצריך להחתים. המאכר מקצר עבורך את הזמנים באופן מעורר התפעלות ותוך חצי שנה אתה מקבל אישורים. אבל אז צצה בעיה חדשה. מסתבר שהשכן ממול ממש אוהב את העץ ורגיל לראות אותו בבוקר כשהוא שותה את הקפה במרפסת. השכן מגיש בעיריה התנגדות להזזת העץ. מה יותר דמוקרטי מזה שכל אדם יכול להתלונן על נזקים שלדעתו נגרמים לו? זו תמצית הדמוקרטיה. ההתנגדות של השכן נדונה בכובד ראש בועדה המתאימה בעירייה. הועדה מתכנסת אחת לכמה חודשים ובהתכנסות השלישית נופלת החלטה, אחרי שנשקלו בכובד ראש טיעוני הצדדים. הועדה פוסקת לטובת השכן והמשמעות היא שאסור לך להזיז את העץ ואתה נדרש לשנות את תכנית הבניה בהתאם. לקח לך 5 שנים של ויכוחים קשים ואין ספור התנגדויות כדי לאשר את התכנית המקורית ושינוי תכנית צפוי לקחת לך עוד כמה שנים טובות. בלית ברירה אתה ניגש לשכן בעייתי ומנסה לשכנע אותו בשלמונים לוותר על ההתנגדות להזזת העץ. השכן (שהוא במקרה עורך דין המתמחה בנדל"ן) מציב לך תנאים שלדבריו "אתה לא יכול לסרב להם". בשלב הזה אתה באמת כבר לא יכול לסרב לכלום ותשלום של 150,000 ש"ח תמורת הסרת התנגדות נשמע לך סכום סביר. אז אתה משלם ועם חיוך מנצח פונה לועדה העירונית. מהר מאוד נמחק לך החיוך. מסתבר שבינתיים הגיש שכן (מכיוון אחר) התנגדות על כך שחדר האשפה, בתכנית הבניה המאושרת, פונה לכיוונו. אני רוצה לעצור את הסיפור (האמיתי) כאן משום שדי במה שסופר כדי לצייר תמונת מצב כללית.
כעת לגבי היוזמה לניקוי התנדבותי של השטח. יוזמה מבורכת ללא ספק אבל זה לטפל בסימפטומים במקום לרפא את המחלה.
כמו שאלי אמר - כדי למנוע זיהום של הטבע נדרש חינוך ולא מערך של ניקוי. בשווצריה אין מערך התנדבותי לניקוי שבילי הליכה ולא צריך.
היעדר החינוך לשמירת נקיון הטבע הוא אצלנו חריף במיוחד. כל מי שמטייל בשבילים "מבין" שאין בעיה להשאיר נייר טואלט או שקיות במבה ובקבוקי פלסטיק.
המנטרה היא: שמישהו אחר ינקה. למה שאני אדאג לנקיון אם אחרים לא דואגים?
טוב, יאללה. בכיתי מספיק ליום אחד.
כנראה שהשינוי יתחיל עם בוא השלום או עם מה שיבוא אחרי מלחמת גוג ומגוג.
עד אז אנחנו צריכים ממש להשתומם כיצד זה שיש בכלל שבילי טבע מסומנים בישראל
לפעמים יוזמות פרטיות בכל זאת קורמות עור וגידים.
|
 2 תודות למשתמש אמנון לנגי על הודעה מועילה זו.
|
|
|
|
שביל ישראל ומסלולים ארוכים בעולם
»
ישראל
»
שבילים ואתרים בישראל
»
שביל המדבר+קידום שביל ישראל+ קצת ירידות+ ואפילו ניאנדרטל עם נבוט ביד
עבור לפורום
אינך יכול/ה לכתוב דיונים חדשים בפורום זה.
אינך יכול/ה להגיב לדיונים בפורום זה.
אינך יכול/ה למחוק את הודעותיך בפורום זה.
אינך יכול/ה לערוך את הודעותיך.
אינך יכול/ה ליצור סקרים בפורום זה.
אינך יכול/ה להצביע לסקרים בפורום זה.